Aktualizacja: 25.04.2025 06:04 Publikacja: 25.09.2017 21:40
Pokój z widokiem na ogród w hotelu Uniejów**** ecoActive&Spa
Foto: materiały prasowe
Podejście do zagadnień ekologicznych w zakresie turystyki w Polsce mocno ostatnimi czasy ewoluowało. Jesteśmy, jako konsumenci, coraz bardziej świadomi oddziaływania turystyki na środowisko – więcej wiemy, więcej czytamy, na więcej kwestii zaczynamy zwracać uwagę.
O ile wprowadzanie ekologicznej żywności w obiektach hotelarskich można zorganizować technicznie w stosunkowo łatwy sposób (zaopatrywać się u lokalnych dostawców, serwować kuchnię sezonową i nieprzetworzoną, zmniejszyć ilość wyrzucanego jedzenia), o tyle przystosowanie samego obiektu już do tak prostych nie należy. W praktyce rozwiązania ekologiczne w hotelu powinno się planować już na etapie projektu. Należy także zdawać sobie sprawę z tego, że energooszczędna żarówka i lokalna żywność to niejedyne aspekty, które należy wziąć pod uwagę. Tak projektowano właśnie Hotel Uniejów**** ecoActive&Spa.
To rewolucja w świecie online – Polacy pracują nad technologią, która pozwoli poczuć uścisk dłoni rozmówców będą...
Połączyli modę i algorytmy sztucznej inteligencji – stworzyli unikalny produkt, po który sięgają internetowi twó...
Specjaliści od sztucznej inteligencji z Krakowa opracowali Trump Sentiment Index, darmowe narzędzie AI do śledze...
Lada moment ma nastąpić premiera rozwiązania, które łączy w sobie komunikator, funkcje płatnicze i społecznościo...
BioCam rusza z pilotażem endoskopowych kapsułek AI – trafiły one do klinik weterynaryjnych. A na horyzoncie jest...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas