Reklama
Rozwiń
Reklama

Po sukcesie molekularnej whisky czas na syntetyczne wino

Startup z San Francisco opracował metodę produkcji syntetycznego wina i sake.

Publikacja: 22.02.2020 00:15

Po sukcesie molekularnej whisky czas na syntetyczne wino

Foto: Bloomberg

To nie pierwsze produkty firmy Endless West. Zaczęła od produkcji syntetycznej whisky, która składa się z wody, etanolu i sztucznych składników, które imitują naturalne aromaty, ale smakuje zupełnie jak prawdziwa. Wszystkie napoje, od początku do końca, powstają w laboratorium, bez ryżu, winogron i fermentacji.

Amerykańskie media nazwały produkty Endless West „molekularnym alkoholem a „Wall Street Journal” nazwał tę spółkę „uberem branży alkoholowej”.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Technologie
Czy można jeszcze ufać własnym oczom? Eksperci mówią, jak rozpoznać wideo stworzone przez AI
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Technologie
Kometa 3I/ATLAS rozbudza wyobraźnię. Zaskakuje naukowców i inspiruje teorie o obcych
Technologie
Bot pomógł zajść w ciążę. To pierwszy taki przypadek. AI wyleczy niepłodność?
Technologie
Czy AI zastąpi obsługę klienta? Chatbot zaczął przeklinać i nazwał się bezużytecznym
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Technologie
„On mnie rozumie, rodzice nie". Nastolatki uciekają do chatbotów AI, a eksperci biją na alarm
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama