Polacy robią zapasy w sieci. E-sklepy się korkują

Szturm na internetowe sklepy spożywcze oraz pustoszone półki w stacjonarnych sklepach pokazują, że obawy przed epidemią rosną. Znikają zwłaszcza produkty sypkie, które można długo magazynować.

Publikacja: 10.03.2020 19:18

Polacy robią zapasy w sieci. E-sklepy się korkują

Foto: Bloomberg

W największych sklepach internetowych z żywnością jeszcze w lutym zakupy można było robić z jednodniowym wyprzedzeniem, a nawet decydując się na nie rano, dostawa była tego samego dnia wieczorem. Od ostatniego tygodnia lutego jest inaczej, dostawa jest możliwa za tydzień, np. w e-sklepie Carrefour.

CZYTAJ TAKŻE: Wirus to okazja dla oszustów i szaleńców

Pozostało jeszcze 90% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Biznes Ludzie Startupy
Bot biegłym rewidentem. Księgowa AI prześwietli firmy
Biznes Ludzie Startupy
Rewolucja w wykrywaniu raka? Guru z Doliny Krzemowej inwestuje w polską firmę
Biznes Ludzie Startupy
Polska firma pomoże pozyskać kluczowy surowiec. Wielka nadzieja medycyny
Biznes Ludzie Startupy
Polacy ze Szkocji rewolucjonizują produkcję mięsa. Nowa alternatywa dla żywych zwierząt
Materiał Promocyjny
O przyszłości klimatu z ekspertami i biznesem. Przed nami Forum Ekologiczne
Biznes Ludzie Startupy
Polacy oswoją DeepSeeka. Dodadzą mocy korporacjom w USA i Azji