Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 07.02.2024 09:23 Publikacja: 06.02.2024 08:10
Przestawienie się na mięso z laboratorium ograniczy zużycie energii i emisję gazów cieplarnianych AdobeStock
Foto: 705651192
Lipiec 2023 roku miał być przełomowym momentem dla coraz liczniejszych spółek produkujących mięso z laboratorium. Po raz pierwszy mięso stworzone bezpośrednio z komórek kurczaka trafiło do menu w dwóch amerykańskich restauracjach po tym, jak dwa kalifornijskie start-upy otrzymały zielone światło od Departamentu Rolnictwa USA zezwalającego na jego sprzedaż i konsumpcję.
System laserowy do zwalczania dronów, używany przez rosyjską jednostkę obrony powietrznej Koczownik, do złudzeni...
Uzupełni kosmetyki w łazience, wyczyści toaletę, odkurzy pokój i wyrzuci śmieci – Zerith H1 sprawia, że deficyt...
Ukraina rozpoczęła produkcję dronów przechwytujących, które będą zwalczać irańskie bezzałogowce Shahed produkowa...
Sztuczna inteligencja w szybkim tempie przyjmuje rolę „cyfrowego pomocnika”, źródła informacji, doradcy i wykona...
Elon Musk, założyciel Tesli, obawia się, że Chiny wkrótce przejmą światowe przywództwo w dziedzinie robotów huma...
Wchodzący na rynek pracy i ci już zatrudnieni, ale z krótkim stażem i niewielkim doświadczeniem, mają powody do...
Chiny twierdzą, że znalazły rozwiązanie problemów, które położyły kres marzeniom Elona Muska o nowym sposobie na...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas