Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 26.07.2025 03:20 Publikacja: 02.03.2025 11:24
Nowy rodzaj mięsa ma zmniejszyć ilość gazów cieplarnianych emitowanych do atmosfery w trakcie tradycyjnej hodowli zwierząt
Foto: Adobe Stock
Start-up ze szkockiego Falkirk, mający również oddział w Poznaniu, w celu optymalizacji produkcji komórek i biomasy sięgnął po technologię mikrofiltracji. W efekcie uda się stworzyć zrównoważoną i energooszczędną alternatywę dla tradycyjnych metod stosowanych w produkcji żywności, paszy i produktów biopochodnych.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Firma Bo, działająca w Wielkiej Brytanii, planuje rozpędzić swoją hulajnogę do ponad 100 mil na godzinę, czyli p...
Platforma radiologiczna połączy lekarzy z AI, a wszystko z poziomu przeglądarki. Cel? Szybka i precyzyjna diagno...
Nowoczesne kabiny, panoramiczne okna, cena od 79 euro – niemiecki start-up Nox Mobility planuje rewolucję na tor...
Start-up Seecoin wdraża nowatorski system, który pozwoli reklamodawcom wejść w interakcję z odbiorcami. Jego twó...
Firma, która opracowuje systemy AI i drony uderzeniowe, dość niespodziewanie stała się jedną z najcenniejszych u...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas