Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 25.07.2025 16:01 Publikacja: 05.07.2024 15:09
Dodanie polifenoli do lodów może stworzyć produkt, który utrzymuje swój kształt przez ponad cztery godziny w temperaturze pokojowej
Foto: Bloombeg
Sekretem nierozpuszczających się lodów są związki roślinne zwane polifenolami. — Dodanie polifenoli do lodów może stworzyć produkt, który utrzymuje swój kształt przez ponad cztery godziny w temperaturze pokojowej. To pozwala na stworzenie lodów, które się nie topią — powiedziała Cameron Wicks, doktorantka na wydziale nauk o żywności uniwersytetu i jedna z naukowczyń pracujących nad przepisem na odporne na ciepło lody.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Można się zwierzyć, poradzić, a nawet zlecić napisanie wiadomości kończącej związek. „AI jest zawsze dostępna. N...
Sam Altman, dyrektor generalny wiodącej firmy w dziedzinie AI, nakreślił przyszłość, w której sztuczna inteligen...
Niemieccy inżynierowie pracują nad przełomowymi procesorami fotonowymi – mają niemal 30-krotnie poprawić wydajno...
Firma Zepher Flight Labs opracowała bezzałogowiec, który jest niemal niewykrywalny dla radarów i systemów termow...
Sukces polskiego inżyniera, który niegdyś związany był z OpenAI. Przemysław Dębiak wygrał w prestiżowym konkursi...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas