Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 23.06.2025 18:52 Publikacja: 05.07.2024 15:09
Dodanie polifenoli do lodów może stworzyć produkt, który utrzymuje swój kształt przez ponad cztery godziny w temperaturze pokojowej
Foto: Bloombeg
Sekretem nierozpuszczających się lodów są związki roślinne zwane polifenolami. — Dodanie polifenoli do lodów może stworzyć produkt, który utrzymuje swój kształt przez ponad cztery godziny w temperaturze pokojowej. To pozwala na stworzenie lodów, które się nie topią — powiedziała Cameron Wicks, doktorantka na wydziale nauk o żywności uniwersytetu i jedna z naukowczyń pracujących nad przepisem na odporne na ciepło lody.
Śmiercionośny grzyb, który przebył droga z grobowca faraona do laboratorium w Pensylwanii, może stać się bronią...
Bombowce stealth B-2 Spirit Sił Powietrznych USA, które wzięły udział w atakach na irańskie obiekty nuklearne, t...
AI może nie tylko pozbawić nas pracy, ale i całkowicie nas zastąpić – ostrzega Geoffrey Hinton, noblista i pioni...
Sam Altman, szef OpenAI, przewiduje, że dzięki rozwojowi AI i spadającym kosztom tej technologii, przyszła dekad...
VELUX Polska, obchodząca w tym roku 35-lecie obecności na rynku jest jedną z tych firm, które współtworzyły polską branżę budowlaną. Od podstaw budowała kategorię użytkowych poddaszy, inwestując w przemysł, rozwijając lokalnych dostawców i kształtując standardy zrównoważonego rozwoju.
Rosyjska czy chińska AI może decydować kogo zabić – tam z procesu decyzyjnego usuwany jest człowiek, co pozwala...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas