Aktualizacja: 29.05.2025 06:54 Publikacja: 14.01.2019 17:00
Foto: cyfrowa.rp.pl
Wykorzystuje do tego innowacyjną metodę mikrokapsułkowania. Przedsięwzięcie finansowane jest przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu „LIDER”.
Mikrokapsułkowanie to stosunkowo nowa technika, jeśli chodzi o przemysł spożywczy. Swoje początki ma w branży biotechnologicznej i farmaceutycznej, natomiast w żywności funkcjonuje przez ostatnich 10–15 lat. Sama mikrokapsułka składa się z dwóch elementów: środka (rdzenia) i materiału powłokowego (otoczki), i ma na celu zamykanie biologicznie aktywnych substancji.
Na rynku dwunożnych robotów trwa zacięta walka o prymat – potęgę w tym zakresie budują Chińczycy oraz Elon Musk...
Usługa polega na dopasowaniu inwestycji klienta – lub zbudowaniu portfela od podstaw – do indywidualnej rekomendacji przygotowanej na podstawie jego z celów, sytuacji finansowej, wiedzy o rynku, doświadczenia, podejścia do ryzyka i tolerancji ewentualnych strat.
Chińczycy opracowali rozwiązanie, które potrafi przetwarzać obraz z odległości – system jest w stanie rozczytać...
Chińska Armia Ludowo-Wyzwoleńcza (PLA) opracowała innowacyjny karabinek elektromagnetyczny. Jak twierdzą jej inż...
Badacze z Chin opracowali przełomowe rozwiązanie, które sprawi, że zdobędziemy ponadludzkie możliwości. Nowators...
Phishing, ataki DDoS i złośliwe oprogramowanie to stali bywalcy raportów dotyczących zagrożeń w sieci. Od lat są najczęściej wykorzystywanymi przez cyberprzestępców metodami, ale to nie znaczy, że sposób ich działania się nie zmienia.
Naukowcy pracują nad nowatorskim rozwiązaniem, które może zapewnić energię na dekady. Chodzi o reaktor, za który...
Gdzie zdobyć wiedzę, która pomoże w zdobyciu patentu motorowodnego?
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas