Reklama

Sajgonki z wegańską wieprzowiną. Pierwsze będą Chiny

Koncern Beyond Meat zapowiedział rozpoczęcie sprzedaży wegańskiej wersji ulubionego mięsa Chińczyków – mielonej wieprzowiny.

Publikacja: 24.11.2020 01:30

Sajgonki z wegańską wieprzowiną. Pierwsze będą Chiny

Foto: Shutterstock

To najnowszy produkt kalifornijskiego producenta wegańskiego mięsa. Ma on naśladować smak mielonej wieprzowiny, która jest głównym składnikiem popularnych chińskich potraw, jak pierożki czy naleśniki wiosenne (znane w Polsce jako sajgonki). Poza tym mielone wegańskie mięso wieprzowe będzie składnikiem takich dań jak ramen, spaghetti i klopsiki czy pikantne bolognaise. To nie pierwszy produkt firmy, który ma przypominać mieloną wieprzowinę, ale dotychczas był sprzedawany w formie kiełbasek.

Pozostało jeszcze 82% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Technologie
Naukowcy ujarzmili elektrony. Komputery i reaktory wejdą na nowy poziom
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Technologie
„Iluzja bezpieczeństwa AI”. Naukowcy ujawniają niepokojące dane o ChatGPT-5
Technologie
Metal twardszy niż stal powstaje z żelu. Przełom w Szwajcarii
Technologie
Ciemna strona AI w medycynie. Eksperci ostrzegają: Pacjenci mogą stracić
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Technologie
Mikrofalowy mózg przyszłości. Rewolucyjny chip, który ma zmienić smartfony i AI
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama