Sajgonki z wegańską wieprzowiną. Pierwsze będą Chiny

Koncern Beyond Meat zapowiedział rozpoczęcie sprzedaży wegańskiej wersji ulubionego mięsa Chińczyków – mielonej wieprzowiny.

Publikacja: 24.11.2020 01:30

Sajgonki z wegańską wieprzowiną. Pierwsze będą Chiny

Foto: Shutterstock

To najnowszy produkt kalifornijskiego producenta wegańskiego mięsa. Ma on naśladować smak mielonej wieprzowiny, która jest głównym składnikiem popularnych chińskich potraw, jak pierożki czy naleśniki wiosenne (znane w Polsce jako sajgonki). Poza tym mielone wegańskie mięso wieprzowe będzie składnikiem takich dań jak ramen, spaghetti i klopsiki czy pikantne bolognaise. To nie pierwszy produkt firmy, który ma przypominać mieloną wieprzowinę, ale dotychczas był sprzedawany w formie kiełbasek.

Pozostało jeszcze 82% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Technologie
Kosmiczne ceny za dostęp do Manusa. Przełomowe narzędzie z Chin króluje na czarnym rynku
Technologie
Król rapu i lekarz kotów. Przybywa niezwykłych zastosowań AI
Technologie
Naukowcy stworzyli skórę o niezwykłych właściwościach. Przełom w medycynie i robotyce
Technologie
Humanoidy blisko „momentu deepseek”. Zaciera się różnica z ludźmi
Materiał Promocyjny
O przyszłości klimatu z ekspertami i biznesem. Przed nami Forum Ekologiczne
Technologie
„Urzędnicy DeepSeek” zatrudniani w miastach. Co z pracownikami administracji?