Sajgonki z wegańską wieprzowiną. Pierwsze będą Chiny

Koncern Beyond Meat zapowiedział rozpoczęcie sprzedaży wegańskiej wersji ulubionego mięsa Chińczyków – mielonej wieprzowiny.

Publikacja: 24.11.2020 01:30

Sajgonki z wegańską wieprzowiną. Pierwsze będą Chiny

Foto: Shutterstock

To najnowszy produkt kalifornijskiego producenta wegańskiego mięsa. Ma on naśladować smak mielonej wieprzowiny, która jest głównym składnikiem popularnych chińskich potraw, jak pierożki czy naleśniki wiosenne (znane w Polsce jako sajgonki). Poza tym mielone wegańskie mięso wieprzowe będzie składnikiem takich dań jak ramen, spaghetti i klopsiki czy pikantne bolognaise. To nie pierwszy produkt firmy, który ma przypominać mieloną wieprzowinę, ale dotychczas był sprzedawany w formie kiełbasek.

Pozostało jeszcze 82% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Technologie
Dr ChatGPT kontra lekarze. Wyniki badań szokują, ale eksperci ostrzegają
Technologie
Naukowy przełom: sztuczna inteligencja, która programuje życie
Technologie
Rosjanie stworzyli supernarzędzie do inwigilacji. Ciężko się przed nim ukryć
Technologie
Szpiegostwo i zmasowane ataki? Chiny umieją już sterować pszczołami
Technologie
AI Elona Muska w amoku. Grok obraża Muska, X i sam siebie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama