E-targ żywności rośnie w pandemii. Oto liderzy rzemieślniczego jedzenia

Startup z Łomży rozwija platformę z regionalnymi produktami spożywczymi wprost od małych producentów i rolników. Ważnym jej elementem mają być algorytmy prognozujące zakupy. Spółka już planuje wejście na giełdowy parkiet.

Publikacja: 18.01.2022 02:22

Pora na Pola dostarcza świeże produkty od rolnika wprost na stół. Platforma ma ambitne plany rozwoju

Pora na Pola dostarcza świeże produkty od rolnika wprost na stół. Platforma ma ambitne plany rozwoju

Foto: Adrian-Piwko-Pora-Na-Pola

Pora na Pola to dość wyjątkowy biznes – e-commerce, ale koncentrujący się na łączeniu konsumentów bezpośrednio z rolnikami i sprzedawcami naturalnej żywności. W fizycznym świecie byłby to bazar, ale Adrian Piwko, założyciel startupu, zdecydował się ów targ przenieść do sieci. I to skutecznie. Spółka przyciągnęła internetowych inwestorów – trzykrotnie decydowała się na emisję w ramach tzw. crowdfundingu udziałowego. Teraz po takie rozwiązanie sięgnie już po raz czwarty.

Pozostało 92% artykułu
Miesięczny limit darmowych artykułów został wyczerpany

Ten artykuł przeczytasz z aktywną subskrypcją rp.pl!

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Czytaj bez ograniczeń artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Biznes Ludzie Startupy
Od zera do miliarda w cztery miesiące. Wyceny firm od sztucznej inteligencji oszalały
Biznes Ludzie Startupy
Rewolucja na skalę światową. Polacy znaleźli sposób na braki wody i żywności
Biznes Ludzie Startupy
Polskie urządzenie wyczuje chemię. Wykryje i zbada niemal każdą substancję
Materiał partnera
Możemy zaprosić klienta w sam środek akcji
Materiał Promocyjny
Mity i fakty – Samochody elektryczne nie są ekologiczne
Materiał partnera
PZU szuka innowacji w akceleratorach start-upów